Ana Menü

YEMEK TARİFLERİ

HETTÜŞ
MALZEMELER (4 KİŞİLİK)
160 gr (1 bağ) semiz otu
50 gr (2 dilim) bayat ekmek
240 gr (2 adet) domates
80 gr (1 küçük) kuru soğan
10 gr (1 tatlı kaşığı) sirke
20 gr (2 tatlı kaşığı) zeytinyağı
10 gr (1 tatlı kaşığı) limon suyu
Tuz

YAPILIŞI
• Semizotları yaprak yaprak ayıklanır
• İnce doğranan soğan ve küçük bölünmüş ekmekler, sirkeyle karıştırılır.
• Küçük doğranmış domatesler ve bütün olarak bırakılmış semizotu yaprakları harmanlanır.
• Zeytinyağı, tuz ve limon suyu ilave edilip servis tabağına alınır.

Duyurular

Ruhsat Sorgulama

Gemi Ruhsatı Sorgulama
Ruhsat Kod No
Geminin Adı
Donatanı / Sahibi 1
Tc Kimlik

Balıkçı Ruhsatı Sorgulama
Ruhsat Numarası
Adı Soyadı
Gemi Adı

Rize Firmaları


Üye Girişi

Kullanıcı Adı

Parola



Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın

Rize Hava Tahmini

RIZE

Rize'den Canlı Yayın

Güvenli İnternet

Çevrimiçi Kullanıcılar

· Çevrimiçi Ziyaretçiler: 2

· Çevrimiçi Üyeler: 0

· Toplam Üye Sayısı: 1,166
· En Yeni Üye: iwxabrzbxs4L

Tarım İl Müdürü Adem ÇEKİÇ, İadeiziyaretlerini Sürdürüyor...

Bizden Haberler

Tarım İl Müdürü Adem ÇEKİÇ, İadeiziyaretlerini Sürdürdü


Rize'deki bazı kişi, kurum ve kuruluşlara iadeiziyaretlerde bulunan Rize Tarım İl Müdürü Adem ÇEKİÇ'in sıradaki durağı, "Rize Ticaret Borsası" oldu. Ziyaretlerinde Rize Ticaret Borsası Gıda Kontrol Laboratuarında da bir dizi incelemeler yapan Adem ÇEKİÇ, burada İsmail Hakkı SOBA ile bir müddet sohbet ederek laboratuvarda yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.



Rize Ticaret Borsası Gıda Kontrol Laboratuarında yürütlen çalışmalar ve yapılan analizler hakkında bilgiler veren İsmail Hakkı SOBA :

RİZE TİCARET BORSASI LABORATUARI'NDA
















Çalışan personel olarak; 2 ziraat mühendisi, 1 biyolog, 1 kimyager ve 1 gıda, mühendisi bulunduğunu; mevcut imkânlarla çayda fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapabildiklerini belirtti. Bunların içeriklerini de:

Fiziksel Analizler

1. Toplam Toz Miktarı
2. Oksijen Olmamış Parça

Kimyasal Analizler

1. Toplam kül
2. Suda çözünen kül
3. suda çözünen külde alkalilik
4. Asitte çözünmeyen kül
5. Ekstrat
6. Selüloz Tayini
7. Nem tayini

Duyusal analizle

Tadım

Mikrobiyolojik analizler

1. Toplam Aerobik mezofilik bakteri analizi
2. Koliform-fekal koliform ( e- koli) bakteri analizi
3. Salmonella analizi
4. Küf-maya analizleri

Kullanılan alet ekipmanlar: inkübatör, otoklav, pastör fırını, su banyosu, class 2 laminer flow kabin bulunduğunu belirten Ziraat Mühendisi İsmail Hakkı SOBA, ayrıca seçici besiyerleri kullanıldığını ifade etti.

Laboratuarlarında ham selüloz cihazının 1 yıldır faaliyette olduğunu ve spektrofotometre de bulunduğunu belirten İsmail Hakkı SOBA önümüzdeki günlerde bu cihazı da faaliyete geçirmeyi planladıklarını belirtti.














































Daha sonra Genel Sekreter İsmail KOCAMAN beyi de ziyaret eden Tarım İl Müdürü Adem ÇEKİÇ, JICA (Japon İşbirliği ve Kalkınma Ajansı) tarafından düzenlenen "Doğu Karadeniz Bölgesi'nde İnsan Kaynaklarını Geliştirme Eğitimi" için 30 Gün süreyle Japonya'da bulunan İsmail KOCAMAN ile bir süre sohbet derek Sayın KOCAMAN'ın Japonya gezisi ile ilgili inceleme, değerlendirme ve gözlemleri hakkında bilgiler aldı. <özellikle Japoya2daki çay sektörünün işleyişi ile ülkemizdeki çay sektörü arasındaki benzerlikler-farklılıklar ve yapılması gerekenler hakkındaki kişisel düşüncelerin paylaşıldığı ziyaretin ardından Tarım İl Müdürü Adem ÇEKİÇ, Rize Ticaret Borsası'ndan ayrıldı.


Sayfa oluşturulma süresi: 1.54 saniye
1,746,359 Tekil Ziyaretçi